Un dels millors records que guardo de la meva infantesa és el d’haver crescut en una casa en plena natura, al centre de l’illa d’Eivissa. El millor lloc on estar era fora de casa, i hem passat hores amb els meus germans jugant a fer forats a la terra, omplir-los d’aigua, afegir-hi sorra, i amb aquesta mescla fer boles i formes que deixàvem assecar al sol. Aquesta constant connexió amb la natura i amb les seves possibilitats creatives em va fer decidir a estudiar escultura a la Facultat de Belles Arts de València. Allà vaig descobrir la bellesa que amaguen els materials i he experimentat amb tots els que he pogut (bronze, fusta, ferro, pedra, materials sintètics, guix, teles…).

En acabar la carrera em vaig instal·lar a Barcelona, on al llarg de deu anys vaig compartir un taller amb altres artistes al Raval de Barcelona on realitzàvem exposicions individuals i col·lectives i altres esdeveniments culturals.

Una altra de les meves passions és la docència i després de cursar un Màster en art i educació en la UB vaig gaudir durant set cursos de poder impartir classes com a professora de Visual i Plàstica i Volum per a mestres de Primària en la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona mentre cursava un segon Màster en docència universitària.

Des de fa uns anys visc a Breda, un poble de tradició ceràmica al peu del Montseny. Aquí he pogut instal·lar-me en un gran taller on he decidit dedicar-me a temps complet a l’escultura i aprofundir en les possibilitats de l’escultura ceràmica. Així em vaig apuntar a diversos cursos de formació a l’Escola de la Ceràmica de La Bisbal: de terrisseria i esmalts d’alta temperatura amb la Dolors Ros i de motlles ceràmics amb en Josep Matés. També m’he anat formant amb altres artistes fent cursos monogràfics: de torn amb la Penélope Vallejo, d’esmalts d’alta amb recursos locals amb l’Anna Felipe, de tècniques escultòriques amb l’Alberto Bustos, de motlles ceràmics per porcellana amb la ceramista japonesa Kazuko Uga i també de transferències d’imatges sobre ceràmica amb Javier Ramos.

Actualment, combino el desenvolupament de la meva obra creativa amb l’ensenyament d’escultura ceràmica al meu taller. Podeu consultar els cursos en funcionament aqui.

CV

Cécile Ribas.  Eivissa 1977.  Viu i treballa a Breda (Catalunya)

Formació Acadèmica

1995-2000 Universitat Politècnica de València, Fac. de St Carles — Llicenciatura en Belles Arts.

2000-2001 Universitat de Barcelona, Facultat de Belles Arts — Assignatura de Postgrau “El foc i la terra”. Investigació sobre motlles ceràmics per a foneria en bronze

Exposicions individuals

2004 Galeria Van der Voort /  Eivissa /  “La habitación de las niñas”.

2002 Sala d’exposicions Sa Punta d’es Molí, Ajuntament de Sant Antoni / Eivissa / “Les Vacances de Lola”

Exposicions col·lectives

2023 Setoshin Art Gallery. Seto / Aichi / Japó. Exposició del projecte relitzat al llarg de la residència Seto International Ceramic & Glass Art Exchange Program

2022 Somos Kunstraum, Berlin. No soy un objeto sexual [I am not a sexual object]. Curated by Diana Padrón. Col·laboració amb dues peces per la exposició de Nathalie Rey.

2021 Sala d’exposicions Els Forns, Ajuntament de Breda / Catalunya / “La ceràmica artística a Breda”

2010 4a edició de la Lluna Vivent / El Raval / Barcelona / Intervenció artística “La casa de l’àvia”

2008 Espai d’Art i Arquitectura /Girona / Exposició col·lectiva “Follia d’autor”

2004 Sala Golden d’Or / Barcelona / “l’Ànima de Ciutat Vella”

2003 Sala Golden d’Or / Barcelona / “RadaR”

2003 Sala Golden d’Or / Barcelona / “Bingo”

2002 Sala Golden d’Or / Barcelona / “La noche es de los muertos”

2002 Sala Golden d’Or / Barcelona / “La Pelugráfica Fotoquería” (en la programació de la Primavera Fotogràfica”)

2001 Sala Golden d’Or / Barcelona / “Monstres del barri”

2001 Sala Golden d’Or / Barcelona / “Ya es otoño en Golden d’Or”

Del 1996 al 2000 participa en diverses exposicions col·lectives, al País Valencià, Holanda i a les Illes Balears.

Premis i Beques

2022 Seto International Ceramic & Glass Art Exchange Program / Japó / Artist in Residence

2021 Diputació de Girona. Premi Projecta’t.

2010 Biennal de ceràmica La Galera. /  Tarragona / Menció d’honor

2001 Universidad Complutense de Madrid / Beca de participació en el Taller d’Escultura dirigit per Julio López Hernández. 

2000 Conselleria de les Illes Balears / 1er premi d’escultura Concurs Art Jove

2000 l’Academia Nacional de Bellas Artes “San Alejandro /La Habana /Cuba/Participació en el Simposium Internacional de talla en marbre “La Puerta de la Amistad”

1998-1999  Akademie voor Kunst en Vormgeving” /s’Hertoguenbosch /Holanda / Beca Erasmus

Col·leccions

Museu d’art contemporani d’Eivissa.

Ajuntament d’ Alaquàs / València 

Hotel Hoxton. Barcelona

Altres col.leccions particulars de Sevilla, Mallorca, França i Holanda.